Competiții de Handbal

Competițiile de handbal masculin sunt printre cele mai populare evenimente sportive. Din 1938, Federația Internațională de Handbal găzduiește acest campionat masculin. Turneul este un eveniment obligatoriu pentru fanii de handbal din întreaga lume. Turneul se desfășoară în multe orașe diferite din întreaga lume și are o prezență de peste 60.000 de spectatori. Pentru mai multe informații despre competiție, vă rugăm să vizitați site-ul lor oficial. Iată câteva fapte și cifre despre acest sport.

Federația Internațională de Handbal (IHF) și-a modificat regulile cu privire la uniformele pentru femei, permițându-le acestora să poarte crop tops și maiouri în locul pantalonilor de bikini. Această acțiune a venit după o campanie globală împotriva obiectivizării femeilor și fetelor. Norvegiana Talitha Stone a condus campania globală, lansând o petiție la change.org. Petiția a strâns peste 61.000 de semnături și a dus la modificări ale regulilor pentru competițiile de handbal.

Jocul se joacă între două echipe de șapte jucători. Fiecare repriză durează treizeci de minute și există o pauză. Este un sport rapid și fizic, jucătorii nu poartă echipament de protecție. Deși s-ar putea să nu poată lovi mingea cu mâinile, își folosesc întregul corp pentru a muta mingea. Un portar este singura persoană care are dreptul să lovească mingea. Există nouă divizii de competiții de handbal în Cupa Mondială și Jocurile Olimpice.

Regulile handbalului sunt foarte simple. Într-un teren de 40 x 20 de metri, există o poartă în centrul fiecărui capăt. Există o zonă aproape semicirculară care înconjoară obiectivul. Zona și pliul sunt definite de șase și nouă metri, în timp ce linia de aruncare liberă și linia de mijloc aparțin ambelor reprize. Scopul este o zonă circulară care are doi metri înălțime și trei metri lățime. De asemenea, este fixat pe podea sau pe perete.

Principalele diferențe dintre competițiile de handbal pe echipe și jocurile obișnuite de handbal sunt numărul de jucători și dimensiunea terenului. Mingea folosită în ambele jocuri are un diametru de 58-60 cm și cântărește aproximativ 425 de grame. Mingea folosită în competițiile de handbal feminin este mai mică, iar jucătorii sunt încurajați să o folosească la antrenament. Mingea este o piesă vitală a jocului și trebuie manipulată cu grijă. Jocul va necesita multă concentrare din partea tuturor jucătorilor, așa că asigură-te că ești bine pregătit.

Există două forme principale de handbal în echipă. Jocul cu șapte oameni se joacă în aer liber, în timp ce versiunea cu opt oameni se joacă în interior. Ambele stiluri de joc pot fi jucate în interior sau în aer liber. Dimensiunea și forma terenului de handbal sunt importante în determinarea câștigătorului. Fiecare echipă ar trebui să aibă cel puțin doi jucători, așa că asigurați-vă că nu pierdeți niciun meci. În acest fel, jucătorii pot afla mai multe despre sport și își pot îmbunătăți abilitățile.